ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΟΙΗΣΗΣ KAI ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ  21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ

  «Για όλα εκείνα τα παιδιά με τα θλιμμένα μάτια, που απλώνουν τα κρύα χεράκια τους και ζητούν τη βοήθειά μας στις γωνιές των δρόμων, μπροστά στις στολισμένες βιτρίνες, στην έξοδο των σταθμών του μετρό.

Το μόνο  που κάθε παιδί χρειάζεται  είναι να νιώσει ότι είναι άξιο να αγαπιέται κάθε στιγμή, ότι ανήκει σε ένα σύνολο που το αγκαλιάζει, το υπολογίζει, το υποστηρίζει και τιμά τη μοναδικότητά του.»

Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου στο πλαίσιο του μαθήματος των Κειμένων Νεοελληνικής Λογοτεχνίας μελέτησαν το πρόβλημα της βιοπάλης των ανήλικων παιδιών, ευαισθητοποιήθηκαν πάνω στο θέμα της παιδικής εργασίας  τις δυσκολίες επιβίωσης των φτωχών εγκαταλελειμμένων παιδιών, τη μοναξιά, τον τραυματισμό της παιδικής ψυχής, αλλά και την  κοινωνική αδιαφορία και την  έλλειψη αλληλεγγύης απέναντι στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΑΜΕ:

Ποιήματα:

Τέλλος Άγρας, Το ξανθό παιδί

Νικ. Βρεττάκος, Το παιδί με τα σπίρτα,

Διηγήματα:

Άντον Τσέχωφ, Ο Βάνκας

Λίτσα Ψαραύτη, Ο Κωνσταντής,

Με αφορμή τον Εορτασμό της  Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης και Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού οι μαθητές  με κέφι και ενθουσιασμό έγραψαν ποιήματα, ανέβασαν βίντεο και power point, ζωγράφισαν, δημιούργησαν αφίσες και έφτιαξαν υπέροχες κατασκευές με θέμα «Όλα τα παιδιά του κόσμου μια τεράστια αγκαλιά».

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τις υπέροχες δημιουργίες τους!!!

Οι  διδάσκουσες:

Καραντζίκου Ελένη

Λέκκα Ζωή

Τερζάκη Στέλλα.

Μπορείτε να δείτε εδώ όλες  τις δημιουργίες των παιδιών.

Share

Θεατρικο παιχνιδι

Θεατρικό παιχνίδι στα πλαίσια της Θεματικής εβδομάδας. Υπεύθυνες καθηγήτριες : Χ. Μπακαλαρου , Χ. Παπασταθη , Γ. Σταυρακακη.

Share

προγραμμα υποστηρικτικης διδασκαλιας

Υποστηρικτική διδασκαλία για τους/τις μαθητές/τριες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις προαγωγής ή απόλυσης και παραπέμπονται σε επαναληπτική εξέταση.

Πρόγραμμα 

Θα ακολουθήσει πρόγραμμα επαναληπτικών εξετάσεων

Share

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Το ΥΠΠΕΘ προτίθεται να δώσει τη δυνατότητα στους/στις μαθητές/τριες που θα φοιτήσουν στη Γ΄ Γυμνασίου από το σχολικό έτος 2018-2019 να παρακολουθήσουν πρόγραμμα προετοιμασίας για την πιστοποίηση γλωσσομάθειας επιπέδου Β2 (καλή γνώση της γλώσσας-‘’lower’’) στην αγγλική γλώσσα ή πρόγραμμα για την πιστοποίηση της επάρκειας χρήσης των ΤΠΕ. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται μετά το πέρας του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος, επί 3 διδακτικές ώρες Continue reading ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Share

O EΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΗ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

O EΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΗ”

 

Share

«Ο Μικρος Πριγκιπας»

Διδασκαλία ολόκληρου λογοτεχνικού έργου «Ο μικρός πρίγκιπας» στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Β΄Γυμνασίου

Η διδασκαλία της Λογοτεχνίας στο Γυμνάσιο στηρίζεται Continue reading «Ο Μικρος Πριγκιπας»

Share

Ηλεκτρονικες εγγραφες σε ΓΕΛ – ΕΠΑΛ

Εγγραφές

Οδηγίες

Share

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ

Φωτογραφίες

Share

ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

 

Share

Προσκληση εκδηλωσης ενδιαφεροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πλήρωση κενών θέσεων στην Α τάξη του Πειραματικού Λυκείου Ρεθύμνου Πανεπιστημίου Κρήτης για το σχολικό έτος 2018-2019. Continue reading Προσκληση εκδηλωσης ενδιαφεροντος

Share