warning icon
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακός Τουριστικός Οδηγός Πόλης Ρεθύμνου» οι μαθητές του Γ2 και Γ4 τμήματος του σχολείου μας μαζί με την καθηγήτρια και υπεύθυνη του προγράμματος, Ελένη Καραντζίκου, δημιούργησαν ένα διαδικτυακό ψηφιακό οδηγό περιήγησης στα ιστορικά μνημεία της πόλης μας.

Βασικός στόχος του ψηφιακού τουριστικού οδηγού Ρεθύμνου είναι η γνωριμία με την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας και η δημιουργία ενός πρωτότυπου εκπαιδευτικού υλικού που να αναδεικνύει μέσα από βιωματικές δράσεις τα σπουδαιότερα μνημεία του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, που διήρκησε σχεδόν δύο χρόνια, οι μαθητές περιηγήθηκαν στην παλιά πόλη, επισκέφτηκαν τα ιστορικά μνημεία, συνέλεξαν το υλικό (πηγές, φωτογραφικό υλικό), έγραψαν τα άρθρα και δημιούργησαν μέσω της εφαρμογής thinglink τον ψηφιακό τουριστικό οδηγό των μνημείων και των μουσείων του Ρεθύμνου. Ο χάρτης της πόλης σχεδιάστηκε και παραχωρήθηκε δωρεάν για τις ανάγκες του προγράμματος από την γραφίστρια και μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Γιάννα Ηλιακάκη, την οποία ευχαριστούμε θερμά.

Ο τουριστικός οδηγός Ρεθύμνου μεταφράστηκε και στα αγγλικά από ομάδα μαθητών του προγράμματος με την εποπτεία των καθηγητών της αγγλικής γλώσσας, κ. Εύας Λαγκουβάρδου και του κ. Δημήτρη Καραδάμου, που ανέλαβαν την επιμέλεια των μεταφράσεων.

Συνολικά παρουσιάζονται 32 μνημεία της πόλης μας. Πατώντας πάνω σε κάθε μνημείο μπορείτε να διαβάσετε πληροφορίες για την ιστορία του κάθε μνημείου και να δείτε φωτογραφίες από τον εξωτερικό και τον εσωτερικό του χώρο. https://www.thinglink.com/scene/1575422641974542339

Share

LEAVE A REPLY

loading
×