Στην Έκθεση Μοντελισμού Χανίων το 4ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου

 

 

 
 

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος επίσκεψη ομάδας μαθητών του 4ου Γυμνάσιου Ρεθύμνου στην Ετήσια Έκθεση Στατικού Μοντελισμού στα Χανιά (13η)

Ομάδα 45 μαθητών και των καθηγητών Λαγουδάκη Μιχαήλ, Δαφέρμου Σοφίας και Λαμπαθάκη Μιχαήλ βρέθηκε στις 9/11/12 στο Ναυτικό Μουσείο Χανίων που φιλοξενούσε την έκθεση για να θαυμάσει από κοντά τα 200 εκθέματα που είχαν συγκεντρωθεί από όλη την Κρήτη.

Η έκθεση περιελάμβανε πλήθος εκθεμάτων από όλες τις κατηγορίες (πλοία, αεροσκάφη, άρματα, ιππότες, διαστημόπλοια, φιγούρες φαντασίας, κ.ά.). Στον ίδιο χώρο με την έκθεση φιλοξενείται και το Μινωικό πλοίο, με ολόκληρο το ιστορικό της κατασκευής του.
Το 4ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου είναι το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα που ασχολήθηκε (από το 2006) με τον Στατικό Μοντελισμό στη χώρα μας κατασκευάζοντας ένα εργαστήριο με ειδικό εξοπλισμό για τις κατασκευές μαθητών και όχι μόνο.
Σκοπός του σχολείου είναι να παρακινήσει στη βιωματική μάθηση μέσα από την κάθε κατασκευή (Μελέτη-σχεδιασμός-υλικά-ολοκλήρωση έργου).Το σχολείο έχει σχεδιάσει την κατασκευή ορισμένων εκθεμάτων  για το Πολεμικό Μουσείο Ρεθύμνου, με το πρώτο να εκτιμάται ότι θα παραδοθεί αρχές Δεκεμβρίου του 2012.
Το σχολείο απόσπασε έπαινο για τη συμμετοχή του στην έκθεση και με πολλές ιδέες οι μαθητές επέστρεψαν για να ξεκινήσουν την προετοιμασία της έκθεσης του σχολείου, που γίνεται κάθε χρόνο στις εκδηλώσεις για την Μάχη της Κρήτης.
Ραντεβού λοιπόν το Μάιο του 2013 στο «Σπίτι του Πολιτισμού» για ένα μοναδικό ταξίδι μνήμης... που τόσο χρειαζόμαστε.